S NOVIM FORDOM U NOVU 2018. GODINU

Auto Hrvatska                                                                                                                                   Ford automobili

 

 

 

 

UPOZNAJTE FIESTU

Ford Fiesta
Ford Fiesta

 

Privlačni Verve Concept je bila prva indikacija kako se kinetički dizajn može primijeniti na mali automobil i potaknuo je mnoga pitanja, a najčešće je 'Možete li doista izraditi ovaj koncept?' Za mene, nova Fiesta odgovara na ovo pitanje sa čvrstim 'Da'.Toje pravi Verve, bez kompromisa.”
Martin Smith, Izvršni direktor zadužen za dizajn, Ford of Europe

 

 

Privlačni Verve Concept je bila prva indikacija kako se kinetički dizajn može primijeniti na mali automobil i potaknuo je mnoga pitanja, a najčešće je 'Možete li doista izraditi ovaj koncept?' Za mene, nova Fiesta odgovara na ovo pitanje sa čvrstim 'Da'. To je pravi Verve, bez kompromisa.”
Martin Smith, Izvršni direktor zadužen za dizajn, Ford of Europe

Od prednjeg prema stražnjem kraju, potpuno nova Fiesta izražava prisutnost i individualnost.

Nosi prepoznatljivo, istaknuto Fordovo 'lice'. Najuočljiviji su velika, izokrenuta trapezoidna donja maska hladnjaka i veliki, središnji Fordov znak, koji su karakteristični kako za Verve Concept, tako i za moderna vozila Fordove obitelji.

Kromirani i sjajni elementi su selektivno uporabljeni, kao draguljarski naglasci, kako bi se izrazila elegancija i profinjenost. Donja maska posjeduje ovaj efekt sa čistim, preciznim kromiranim obrubom.

Maska je obrađena s razdjelnom, vodoravnom šipkom registarske pločice i uokvirena dinamičkom prednjom strukturom, oblikovanom kao da je par 'napetih mišića' postavljen sa svake strane poklopca motora.

Primjena takvog snažnog lica stvara dojam snage i sportskih karakteristika, ali koji je s druge strane prijateljski i povezujući.

 

Opširnije na http://www.autohrvatska.hr/automobili/ford/fiesta

 

 

 

UPOZNAJTE C-MAX

Ford C max
FORD C-MAX

 

Vrhunski stil

C-MAX je vozilo koje odražava ritam i raznolikost modernog života. Njegov je dizajn dopadljiv, suvremen i prostran. S najvišom razinom udobnosti, sigurnosti i kontrole postavlja nove standarde na tržištu. Vodeći u klasi po upravljivosti, izradi, vrhunskim performansama i dinamičnom izgledu, s jedinstvenom i svestranom ponudom prostora.

Sloboda je stvar izbora

Što god ste naumili obaviti, C-MAX će Vam pomoći da to i učinite. Ukoliko nosite sportsku opremu ili prevozite komad namještaja, C-MAX je impresivno prilagodljiv. Stražnja sjedala omogućavaju brojne mogućnosti prijevoza osoba ili tereta. ComfortSeat sustav (serijski u modelu Trend i Ghia) ima podesivo središnje sjedalo koje se preklapa kako bi omogućilo više prostora za noge i ramena za dvije osobe ili prema naprijed kao praktičan stol za rad ili zabavu.

Vožnja i tehnologija
C-MAX koristi provjereni Control Blade neovisni stražnji ovjes kao i Focus. Control Blade je lagana, ali vrlo snažna komponenta od prešanog čelika koja znatno poboljšava stabilnost i aktivnu sigurnost. Ovaj sustav koristi i posebne gumene ležajeve koji omogućavaju hod kotača u četiri smjera kako bi bolje upijali udarce i neravnine.

Sigurnost i spokoj

C-MAX je beskompromisan kad se radi o sigurnosti. Ova visoka razina sigurnosti može se svesti na sustav inteligentne zaštite (IPS) – Fordov holistički pristup integraciji sustava zadržavanja. A za zaštitu najdragocjenijeg tereta, važno je da je Ford Focus C-MAX prvo vozilo u klasi koje je postiglo 4 zvijezdice za zaštitu djece u Euro NCAP testu.

 Opširnije na http://www.autohrvatska.hr/automobili/ford/c-max

 

 

 

POTPUNO NOVI FORD MONDEO

Novi Mondeo donosi napredne Ford tehnologije, elegantan dizajn i sofisticirano iskustvo vožnje što kupci i očekuju od Fordove perjanice.

Ford Mondeo

Dostupan u verzijama s četiri, odnosno pet vrata, te karavan izvedbi s mogućnošću pogona na sva četiri kotača, posve novi Mondeo donosi Fordove inovativne pojase na napuhavanje, masažna sjedala s funkcijom Active Motion, te Fordova prva prilagodnjiva LED svjetla u Europi, a kako bi se podigla ukupna razina kvalitete.

Ford je opremio novi Mondeo s velikim rasponom pogonskih motora, uključujući i Fordov trostruko nagrađivani 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor, kao i benzinsko-hibridno električno vozilo - Fordovo prvo hibridno vozilo koje će se proizvoditi u Europi.

Opširnije na http://www.autohrvatska.hr/automobili/ford/novi-mondeo

 

 

 

 

 

 

 

UPOZNAJTE FORD KUGU

Ford Kuga
Ford Kuga

 

Dizajnerske značajke

Kuga ima mnoge dizajnerske detalje koje je razlikuju od ostalih modela. Njen sportski prednji kraj uključuje mišićavu trapezoidnu rešetku, opcijska bi-ksenonj prednja svjetla u obliku dragulja i kromirane otvore za zrak u prednjim bočnim spojlerima. Sa strane, istaknuti lukovi kotača naglašavaju njene atletske linije, koje su dodatno naglašene privlačnim dvostrukim kromiranim ispušnim cijevima.

Ford KugaNajniža CO2 emisija u klasi

Kugin inteligentni pogon na sve kotače (AWD) pomaže u postizanju izuzetno niske potrošnje goriva od 6,4 litre na 100 km. Da ne spominjemo najnižu CO2 emisiju u AWD klasi modela od 169 g/km. A ako odaberete model s pogonom na prednje kotače, CO2 emisije su 165 g/km.

Certifikat za alergije TÜV agencije, irskog i britanskog društva astmatičara

Ako vi, ili član vaše obitelji pate od alergija, biti ćete sretni sa slijedećom činjenicom: svi materijali koji se koriste unutar modela Kuga su u potpunosti testirani kako bi se zadovoljili anti-alergijski zahtjevi TÜV TOXPROOF kriterija za unutrašnjost automobila, priznate njemačke TÜV Produkt and Umwelt GmbH  agencije, koja postavlja njemačke standarda kvalitete. Također imaju odobrenje od britanske fondacije za alergije.

Pogled u budućnost

Uvijek tražimo načine smanjenja našeg utjecaja na okoliš. Skoro sva naša vozila i njihovi sastavni dijelovi (do 95%) se mogu ponovo upotrijebiti na drugim vozilima ili drugim proizvodnim procesima. Izolacija od buke u našim vozilima je napravljena od iskorištenih traperica i obnovljenih presvlaka.
 Opširnije na
http://www.autohrvatska.hr/automobili/ford/kuga

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanima..

REZERVNI DIJELOVI ZA SVE VRSTE MOTORNIH VOZILA

NIL-rezervni dijelovi za vozila

Prvo potražite u Nilu, i uštedjet ćete si i vrijeme i novac. Trgovački obrt Nil provjereno ima sve što trebate, a ukoliko se i dogodi da traženog proizvoda trenutno nema u dućanu, bit će u Vašim rukama u roku od 24 sata. Izuzetno povoljne cijene, široki prodajni asortiman svih brendova, te iznenađujuće brza isporuka – najjači su aduti ove obiteljske tvrtke.

Prodajni asortiman NIL sadrži: Kompletan asortiman rezervnih dijelova i guma za sve marke i tipove osobnih automobila. Kompletan asortiman rezervnih dijelova i guma za sve marke i tipove furgona, kombija i kamiona. Kompletan asortiman rezervnih dijelova za sve marke i tipove kombajna, traktora i drugih radnih strojeva Kompletan asortiman motornih ulja i maziva I zapamtite – u Nilu nema “nema“ i “ne možemo“...

SPAVAJ PUNO, SPAVAJ DOBRO

Petmania kreveti za pse

PETMANIA by Violeta – SAVRŠENI KREVETI...

PROVJERENO - Vaš pas će prespavati pola svoga života, a još četvrtinu će provesti drijemajući. Jeste li ga pravilno opremili za te napore?

Za razliku od ljudi, koji su budni cijeli dan, a spavaju u prosjeku 7-8 sati noću, psi nemaju redoviti režim spavanja. Psi tako "hvataju" nekoliko kratkih spavanaca tijekom dana. Vrijeme koje provedu drijemajući ovisi o njihovoj osobnosti i starosti. Različite pasmine...